Na drie lessen…

…sta je er zo bij…

Marjolein Yoga 3 lessen

Grapje!!!

En nee, dit kunnen wij ook niet!

Heel graag benadrukken we dat yoga op elk niveau verdieping geeft. Dus ook als je neus niet op de grond komt en je voeten niet op je hoofd. Jouw ruimte is jouw ruimte, van daaruit ga je werken en van daaruit gebeurd dat wat voor jou nodig is. Jouw lichaam is een geweldig systeem, dat zich helemaal naar jou gevormd heeft. Vanuit die vorm ga je werken en herstructureren.

Belangrijk om je te realiseren is dat het niet om de vorm gaat, het gaat om de ervaring om dat wat de houding met je doet, dat wat je er bij voelt, de inhoud.

Lastig voor ons westerse op het uiterlijk en naar buitengerichte mensen.

De turnster die voor het oog in de meest onmogelijke yogahoudingen kan, maar in gedachte enkel met een gouden medaille bezig is, beoefent geen yoga. Yoga is geen gymkunstje, yoga is bewustwording, naar binnen keren. Binnen in jou ligt de werkelijk alles wetende schatkist. Die je kunt ervaren door het stilleggen van de wervelingen van de gedachte. Dat is de essentie van yoga.

The soul always knows what to do to heal itself, the challenge is to silence the mind.

Er zijn geen spiegels in de zaal en de docenten lopen niet rond om je te corrigeren, alleen wanneer de boel blessure gevoelig lijkt te worden. Wanneer er wordt rondgelopen moet jouw aandacht zich constant verplaatsen en richt deze zich niet naar binnen, maar naar buiten toe. Word je gecorrigeerd dan komt vaak het gevoel “Ik doe het niet goed” naar boven en leg je het wel/niet goed gevoel in handen van een ander. Dat is niet de bedoeling.

Bij yoga gaat het om eigen verantwoordelijkheid. Jij moet je grenzen aanvoelen en van daaruit opbouwen.

Jouw arm kan in de ideale gestrekte houding geplaatst worden maar als die ruimte er bij jou nog niet is kan er een blessure veroorzaakt worden en dat is zeker niet de bedoeling. Het is ook frustrerend. Ben je met hulp helemaal tip top in de houding geplaatst,  dan ervaar je de houding voor een moment, daar ben je dan mee lekker gemaakt, om vervolgens thuis er niet meer in te komen.  Zo wordt je afhankelijk van ons. Ook weer niet de bedoeling.

Het kwartje valt als het tijd is om te vallen.

En het gaat echt vallen! Geef je er aan over! En geniet van die hele nieuwe wereld die met dat kwartje voor je opengaat!

Contact: Marjolein van Wijk                 06 49 30 07 78             hoerayoga@gmail.com