voor wie en door wie

Yoga is voor iedereen toegankelijk!

Elk niveau van de uitgevoerde oefening geeft verdieping. Ook als je neus niet op je knieën komt.
Later instromen is geen probleem. Mooi zelfs omdat een groep die al staat je meeneemt.

Groepsgrootte maximaal 12 deelnemers.

De lessen worden gegeven door:

Marjolein van Wijk,  Klassieke Hatha yoga

IMG_9798

Met mijn eerste yogales ging er een wereld voor me open en ervoer ik deze als wonderlijk. Ik vond het geweldig en verbazend hoe ontzettend groot de effecten waren, zoveel meer ruimte ik kon ervaren na drie keer in een bepaalde houding bewust adem gehaald te hebben. Dit smaakte naar meer.  Aanvankelijk puur voor mijn eigen verdieping ben ik in 1998 begonnen met de 4 jarige Saswitha opleiding voor yoga en wijsbegeerte, www. saswitha.nl waar ik nog steeds diverse modules volg en soms als praktijkdocent les geef.

Eunice van der Heijden, Mindfull Yoga
Vlieland april 2014 111

Toen ik  20 jaar terug met yoga begon, merkte ik al gauw de fysieke opbrengst. En daarna volgden de inzichten, het bewustworden, het waarnemen en het tot rust komen. Uiteindelijk is het deze combinatie waarom yoga voor mij zo heerlijk werkt. Via fysieke oefening me bewust worden wat er in het hier en nu waar te nemen is. Met name het (leren) waarnemen zonder er verder wat mee te doen, heeft me veel opgeleverd in mijn dagelijkse bezigheden. Dit doorgeven in mijn lessen geeft me veel plezier.

Dorinde de Boer, Dru Yoga

DSC05754 kleiner - versie 2

Bij Dru Yoga Netherlands heb ik de driejarige opleiding tot Dru Yoga docent afgerond. Mijn lessen zijn rustige yogalessen volgens de principes van Dru yoga; een combinatie van zachtheid en kracht die je het gevoel geeft helemaal in het moment aan te komen en de verbinding te voelen met jezelf. Er is veel aandacht voor vloeiende bewegingen, bewuste ademhaling en visualisaties. Met een frisse en warme manier van lesgeven zorg ik voor een afwisselende en verdiepende les, verrijkt door ondersteunende muziek en altijd eindigend in een heerlijk lange ontspanning. Een volledige yogabeleving met aandacht voor je eigen grenzen  de energie die je daarbinnen kunt laten stromen,  en een glimlach op je gezicht!
Kijk voor meer info op: www.dooryoga.nl

Rachelle Philip, Pilates

Gerdine van Ramshorst, Qigong

portretgerdine 2018

Qigong is een oude meditatieve Chinese bewegingsleer ter bevordering van een goede gezondheid en lang leven. Qi is de (levens)energie die overal om ons heen in alles aanwezig is. Qigong betekent het cultiveren van deze energie, ofwel het werken aan je energiehuishouding. Het kenmerkt zich door langzame, zachte en vloeiende (arm)bewegingen en wordt daarom ook wel ‘meditatie in beweging’ genoemd. Het is een complete, veelzijdige en effectieve bewegingskunst, die ook de essentie van heling, meditatie en mindfulness omvat. Qigong maakt het lichaam sterk en soepel, de geest helder, versterkt je innerlijke balans, reduceert stress en nog veel meer.

De lessen zijn gebaseerd op Healing TAO en traditionele Qigong series, aangevuld met principes uit yoga en meditatie. Lessen worden toegespitst op wat er leeft in de groep, de seizoenen en een doorlopend thema of serie. We maken eenvoudige en samengestelde bewegingen die een aantal keren langzaam worden herhaald.  Daarnaast werken we aan houding verbetering, doen we stretching, meditaties en zelfmassages. De basis ingrediënten zijn aandacht en ontspanning. De belangrijkste inspiratiebron is de natuur.                                                                                      Kijk voor meer info op www.reset2u.nl